Elektrokoterizasyon Nedir?
Elektrokoterizasyon yöntemi dermatoloji uzmanlarının uzun yıllardır uygulamakta oldukları tedavi yöntemidir. Tedavide temel prensip düşük doz ve kontrollü bir elektrik akımının etkisi ile dokuların yakılması - buharlaştırılması - yok edilmesidir.
Elektrokoterizasyon öncesi yapılması gerekenler nelerdir?
Elektrokoterizasyon öncesi mutlaka işlem yapılacak bölge dermatoskop denen inceleme yöntemi ile değerlendirilmelidir. Çünkü ne kadar deneyimli doktor olsa da klinik muayene ile malign(kötü huylu tümör) hastalıklarının tanısı atlanabilir. Tedavide gecikmelere sebep olabilir.
Elektrokoterizasyon Nasıl Yapılır?
Elerktrokoterizasyon tedavisi lokal anestezi altında steril şartlarda uygulanır.Tedavi lokal anestezi altında uygulandığı için genellikle ağrısızdır.
Elektrokoterizasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşlem yapılan bölge 24 saat su ile temastan sakınılmalıdır. Yara iyileşmesi sürecinde doktorunuzun önereceği kremler uygulanabilir, mümkün olduğunca tedavi edilen bölge güneş maruziyetinden uzak tutulmalıdır.
Elektrokoterizasyon Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılmaktadır?
Siğil tedavisi
Et beni (fibroepitelyal polip) tedavisi
Seboreik keratoz tedavisi
Damarsal ben tedavisi
Nasır tedavisi
İyi huylu deri tümörlerinin tedavisi (dermatoskopik inceleme yapılmadan deri tümörlerinin iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Bundan dolayı elektrokoterizasyon öncesi mutlaka dermatoskopik inceleme yapılmalıdır. Kliniğimizde dermatoskopik muayene yapılmaktadır.